Alle cursussen gaan door. Juist nu! Lees meer

Massagecursus 'Relax, je krijgt een kindje'


De cursus 'Relax, je krijgt een kindje' is een unieke cursus die gericht is op het aanleren van massagetechnieken die jullie in kunnen zetten tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. De cursus wordt in drie delen gegeven en in deze lessen leert je partner je een heerlijke ontspannende rugmassage te geven tijdens je zwangerschap, hij leert accupressuur-, en massagetechnieken om je te ondersteunen tijdens de bevalling (en deze een zetje te kunnen geven wanneer je bijvoorbeeld overtijd gaat) en in de laatste les leren jullie de fijne kneepjes van babymassage zodat jullie je kindje direct vanaf zijn of haar geboorte kunnen laten genieten van een rustgevende massage.

tijdens de cursus leer je:

  • Zwangerschapsmassage. Je partner leert je een heerlijke ontspannende rugmassage te geven tijdens je zwangerschap zodat hij rugklachten kan verzachten maar ook kan zorgen dat je mentaal kunt ontspannen tijdens je zwangerschap. Daarnaast leert je partner ook technieken om andere zwangerschapskwalen te verlichten zoals kuitkrampen en het vasthouden van vocht.
  • Massage tijdens de bevalling. Tijdens de tweede les van de cursus leren jij en je partner verschillende massage-, en accupressuurtechnieken die ontspanning bieden maar ook weeen kunnen stimuleren of waardoor je meer endorfines (lichaamseigen pijnstiller) en oxytocine aan kunt maken tijdens de bevalling. We gaan dus aan de slag met allerlei verschillende technieken die ontzettend leuk en fijn zijn om te leren!
  • Babymassage. Tijdens de laatste les van deze massagecursus leer je de basistechnieken en principes die je nodig hebt om je babytje in de eerste weken na de geboorte heerlijk ontspannend te kunnen masseren. Daarnaast leer je ook verschillende technieken die kwaaltjes zoals darmkrampen en groeipijn kunnen verminderen. We oefenen deze technieken op een pop zodat je direct aan de slag kunt na de geboorte van jullie kindje.

Schrijf je nu in!

Ja, ik schrijf me nu in voor de cursus 'Relax, je krijgt een kindje' bij Prachtig Bevallen.

Na aanmelden ontvang je een bericht van ons dat jouw aanmelding goed is ontvangen en alle praktische informatie over de start van de cursus.

Dank je wel

Je hebt je zojuist ingeschreven voor de cursus Relax, je krijgt een kindje

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wanneer kan ik de cursus het beste volgen?

Je kunt het beste met de cursus starten tussen de 24 en 30 weken zwangerschap. Zo kun je tijdens je zwangerschap genieten van de rugmassage die je partner leert en heb je genoeg tijd om de les 'massage tijdens de bevalling' en de cursus babymassage te volgen tijdens je zwangerschap.

Kan ik de cursus ook met mijn zus, vriendin of moeder volgen?

Absoluut, wanneer je partner niet aanwezig kan zijn bij de bevalling is het heel fijn om een andere geboortepartner te hebben die jou kan ondersteunen. Het samen volgen van deze cursus is een mooie stap in deze gekozen richting.

Wordt de cursus vergoedt door mijn zorgverzekeraar?

Ja. De cursus wordt door bijna alle zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoedt onder het kopje zwangerschapscursus in je aanvullende verzekering.

Is het mogelijk om deze cursus prive te volgen of met vrienden die ook in verwachting zijn?

Ja, dit is zeker mogelijk. Neem contact met me op via het contactformulier, via 0634115068 of info@prachtigbevallen.nl voor meer informatie hierover.

Ik vond de cursus zo fijn, ik zou graag meer persoonlijke begeleiding van jou krijgen tijdens mijn zwangerschap en bevalling. Is dit mogelijk?

Zeker, het is mogelijk om persoonlijke zwangerschapsbegeleiding sessies in te plannen of je kunt kiezen voor mij als je doula tijdens jullie zwangerschap en bevalling. Op deze manier krijg je continu begeleiding waar je uit al mijn kennis, ervaring en vertrouwen in jullie kunt putten.

Wat zeggen anderen

De massagecursus heeft me heel erg geholpen om de laatste weken van mijn zwangerschap te kunnen ontspannen door de massages die mijn partner mij kon geven. Ook hebben we de technieken tijdens de bevalling ingezet en kon ik goed tot rust komen tussen de weeen. Deze cursus is een hele mooie verdieping tijdens je zwangerschap!