Waarom Zwangerschapsyoga

Je bent zwanger en wilt je goed voorbereiden op je zwangerschap en de geboorte van jullie kindje. Voor elke zwangere is er wel een zwangerschapscursus te vinden die bij haar past maar waarom zou je juist voor zwangerschapsyoga kiezen?

Zwangerschapsyoga

Yoga is een eeuwenoude bewegingsleer die oorspronkelijk uit het Oosten komt en staat voor balans in jezelf. Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga die specifiek is bedoeld ter voorbereiding op je vorderende zwangerschap en de aankomende bevalling. Zwangerschapsyoga leert je vertrouwen op je eigen lichaam, je eigen kracht en je eigen intuitie. Het is een mooie balans tussen lichamelijke inspanning en mentale ontspanning.

Tijdens zwangerschapsyoga leer je verschillende ademhalingen die je kunt toepassen om te ontspannen, contact te maken met je kindje en om je weeen op te vangen. Daarnaast leer je bij zwangerschapsyoga verschillende houdingen die goed tegen zwangerschapsklachten zijn, waarmee je de weeen op kunt vangen en waarin je je kindje geboren kunt laten worden (pershoudingen). Ook leer je je hierdoor bewust te worden van alles wat er in je lijf gebeurd maar ook wat bijvoorbeeld je bekkenbodem nu precies is en hoe je deze kunt onstspannen en aan kunt spannen.

Omdat het belangrijk is om tijdens je zwangerschap deze technieken met regelmaat te oefenen is zwangerschapsyoga hier uitermate geschikt voor aangezien je dit wekelijks in een groep, of dagelijks thuis, kunt beoefenen.

Zwangerschapsyoga iets voor jou?

Ben jij zwanger en wil je graag een cursus zwangerschapsyoga mee doen? Dat kan natuurlijk de cursus zwangerschapsyoga bij Prachtig Bevallen in bergen op Zoom is gezellig, leuk en leerzaam. Kom eens langs voor een proefles of schrijf je direct in!