Alle cursussen gaan door. Juist nu! Lees meer

Cursus Hypnobirthing®


Wil jij je ook samen met je partner ontspannen voorbereiden op de komst van jullie kindje door middel van Hypnobirthing®? Dat kan nu bij Prachtig Bevallen in Bergen op Zoom!
Je volgt met een vaste groep aanstaande ouders (maximaal 6 stellen) de Hypnobirthing® cursus. De cursus Hypnobirthing wordt gegeven door Michelle, erkend Hypnobirthing practitioner en doula.
De Hypnobirthing cursus bestaat uit 4 lessen van ongeveer 2,5 uur. De lessen worden wekelijks gegeven zodat jullie in korte tijd je optimaal kunnen voorbereiden op de komst van jullie kindje door middel van de verschillende Hypnobirthing technieken.

Tijdens de cursus Hypnobirthing® leer je:

  • Zonder angst van je zwangerschap en bevalling genieten.Op een positieve manier wordt je voorbereid op de komst van je kindje. Niet vanuit angst je zwangerschap en bevalling beleven maar vanuit vertrouwen en rust.
  • Interessante en up to date informatie. De hypnobirthing® cursus zit boordevol nieuwe en interessante informatie die ervoor gaat zorgen dat jij jouw bevalling de baas gaat zijn. Je leert hier waarom bepaalde houdingen en oefeningen zo belangrijk zijn en wat ze voor invloed hebben op de bevalling. Maar we gaan het ook hebben over hoe je keuzes maakt tijdens je zwangerschap en wat je opties en mogelijkheden hierin zijn.
  • Ontspannings-, en ademhalingstechnieken.Hypnobirthing® is een methode die gebaseerd is op diepe ontspanning. Tijdens de cursus oefen je verschillende technieken die ervoor zorgen dat jij samen met je partner ontspannen jullie kindje op de wereld gaat zetten.
  • Alles over de bevalling.Naast dat jullie allerlei handvatten krijgen waarmee je ontspannen van je zwangerschap en bevalling kunt gaan genieten leer je ook alles over het proces van de bevalling. Welke fases zijn er en welke ademhalingen zet je dan in, welke visualisaties kun je wanneer gebruiken en wat kun je verwachten van de bevalling.
  • Heel veel praktische handvatten voor jou en je (geboorte)partner.Hypnobirthing® is de cursus om samen met je (geboorte)partner te volgen, je bereidt je namelijk samen voor op de komst van jullie kindje. Niet zweverig maar juist ontzettend praktisch met handvatten waar je direct mee aan de slag kunt gaan om je tijdens de zwangerschap al vol vertrouwen voor te bereiden op de komst van jullie kindje!

De cursus Hypnobirthing® is inclusief:

  • 4 x 2,5 uur cursus met maximaal zes koppels.
  • Cursusboek Hypnobirthing® 'The Mongan Method'.
  • Uitgebreide cursus reader.
  • Regenboog ontspanning op mp3 (Nederlands).
  • Relaxation and Birth Rehearsal Imagery CD (Engels).

Schrijf je nu in!

Ja, ik schrijf me nu in voor de cursus 'Hypnobirthing®' bij Prachtig Bevallen.

Na aanmelden ontvang je een bericht van ons dat jouw aanmelding goed is ontvangen en alle praktische informatie over de start van de cursus.

Dank je wel

Je hebt je zojuist ingeschreven voor de cursus Hypnobirthing®

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wanneer kan ik mij voor Hypnobirthing het beste aanmelden?

Hypnobirthing kun je het beste starten tussen de 20 en 32 weken zwangerschap, op deze manier heb je genoeg tijd om je voor te bereiden op de bevalling. Aanmelden doe je het beste op tijd aangezien de cursussen altijd snel volzitten, er komen namelijk aanmeldingen binnen vanuit Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Belgie en Zeeland.Houdt de cursusdata goed in de gaten om op tijd jouw plekje te reserveren in een van onze zwangerschapscursussen!

Mag ik ook mijn zus, vriendin of moeder meenemen naar de hypnobirthing® cursus?

Absoluut, neem de geboortepartner mee die aanwezig zal zijn bij de geboorte van je kindje. Op deze manier heb jij jouw persoonlijke coach die op de hoogte is van alles wat jij geleerd hebt.

Wordt hypnobirthing® vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Door verschillende zorgverzekeraars wordt de hypnobirthing® cursus (gedeeltelijk) vergoed. Kijk dit altijd zelf na!

Is er de mogelijkheid om na de hypnobirthing® cursus mijn geboorteplan door jou na te laten kijken of een individuele sessie in te plannen ter voorbereiding op de geboorte?

Absoluut, onze begeleiding stopt niet wanneer de cursus afloopt. Bij Prachtig Bevallen zijn er genoeg mogelijkheden om je persoonlijk nog verder voor te bereiden op de komst van je kindje.