18 April 2017

Wereldwijd, ook in Nederland, zien we dat steeds meer vrouwen kiezen voor pijnbestrijding tijdens de bevalling. Vrouwen vragen zich af waarom je pijn zou moeten 'lijden' terwijl je dit zo gemakkelijk kunt laten verdwijnen met een ruggenprik. Als doula, maar ook als moeder en als vrouw, ben ik van mening dat wanneer je als vrouw kiest voor een bevalling zonder pijnbestrijding dit laat zien dat je vertrouwen in jezelf, je baby en je partner hebt. Welke andere redenen zijn er nog meer om voor een natuurlijke bevalling zonder pijnbestrijding te gaan?

13 December 2016

Herkenbaar? Je staat in de supermarkt in de rij voor de kassa, de vrouw voor je draait zich om en ziet je prachtige bolle buik. En daar gaat ze, haar bevallingsverhaal en vooral hoe pijnlijk, zwaar en naar het was. Bijna alle (aanstaande) mama's maken dit met grote regelmaat mee tijdens hun zwangerschap, de negatieve verhalen over zwanger zijn en bevallen terwijl je die juist helemaal niet wilt horen nu! Voor veel vrouwen is het praten erover een manier van verwerken maar als aanstaande mama die nog moet gaan bevallen zit je hier helemaal niet op te wachten. Je wilt je juist afsluiten voor dit soort verhalen en je juist voeden met positieve berichten en verhalen. Helaas heb je weinig invloed op wat anderen met je delen maar je hebt wel invloed op de informatie waar je jezelf mee beinvloedt. Benieuwd hoe je dit aan kunt pakken? Een mantra of affirmatie kan een heel fijn en praktisch hulpmidddel zijn.

06 December 2016

Het is weer december en naast dat het de maand is van Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw is het ook de maand dat iedereen weer op zoek gaat naar de beste zorgverzekering voor 2017. Ben jij op dit moment zwanger of zijn jullie van plan om in 2017 jullie kinderwens in vervulling te laten gaan? Dan is het misschien handig om met het kiezen van je zorgverzekeraar daar alvast rekening mee te houden.

11 October 2016

Afgelopen vrijdag was ik aanwezig op het door ENCA (European Network of Childbirth Associations) georganiseerde symposium 'Less is More' in Ede. En wow...dat heb ik geweten! Na deze dag ging ik huppelend en stuiterend Cultura Ede uit. Vol vertrouwen dat ik op de goede weg bezig ben en ik door moet gaan met mijn missie. Aanstaande papa's en mama's klaarstomen voor een prachtige bevalling! Want ja, na deze dag weet ik het zekerder dan ooit, voor alle ouders staat aan het einde van de zwangerschap een mooie, knallende, plezierige en orgastische bevalling te wachten (ja, ook dat woordje heb ik vrijdag geleerd).

25 August 2016

Eindelijk heeft de zomer ons kikkerlandje gevonden! Prachtig Bevallen geeft je een aantal praktische tips die ervoor zorgen dat jij toch ontspannen zwanger de zomerhitte doorkomt.

23 August 2016

"Wat we belangrijk vinden voor de bevalling? Daar gaat mijn vrouw over, zij moet bevallen." Kom op papa's, bevallen doe je samen!

17 June 2016

Marike is bijna 37 weken zwanger, haar dochtertje ligt in dwarsligging. Omdat ze graag natuurlijk wil bevallen kiest ze voor moxatherapie. Bij 39 weken draait haar kindje uit zichzelf in hoofdligging. Dag geplande keizersnede!

15 June 2016

Het MamaCafe nodigt alle (aanstaande) mama's met een baby in de buik, aan de borst of op schoot uit om gezellig langs te komen. Eens per maand, op woensdagochtend, zal het MamaCafe neerstrijken in Cafe Helene (boven boekhandel Quist) en zal een gastspreker iets vertellen over zijn/haar bezigheden of een gerelateerd onderwerp wat het thema zal zijn voor die ochtend. Daarnaast is er ruimte om andere mama's te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en advies te vragen aan de gastspreker of aan elkaar.

14 June 2016

Benieuwd wat er allemaal in mijn doulatas te vinden is die ik elke bevalling met mij meeneem om jou als aanstaande mama (en papa) optimaal te kunnen ondersteunen? Daar gaan we!

14 June 2016

In het laatste nummer (mei 2016) van Wij Jonge Ouders is een artikel te vinden 'Bang voor de Bevalling? Daar kun je wat aan doen!'. In dit artikel heeft mijn ontzettend stoere cliƫnte Joanne het aangedurfd om haar ervaring met mijn begeleiding als doula te delen met heel zwanger Nederland!