Alle cursussen gaan door. Juist nu! Lees meer

De unieke prenatale massagetafel bij Massagepraktijk Peace of Mind


Praktijk 'Prachtig Bevallen' is de enige massagepraktijk in Bergen op Zoom en omstreken waar gebruik wordt gemaakt van een unieke prenatale massagetafel. Deze tafel is speciaal ontwikkeld in samenwerking met specialisten, verloskundigen en massagetherapeuten. De massagetafel zorgt ervoor dat je als zwangere vrouw eindelijk weer eens heerlijk op je buik kunt liggen en kunt genieten van een welverdiende massage!

Buikuitsparing

In deze unieke prenatale massagetafel is er speciaal voor de zwangere vrouw een speciale buikuitsparing te creƫren, zodat je tijdens de zwangerschap eindelijk weer eens (veilig!) op je buik kunt liggen! Bij de buikuitsparing zit een speciale band, welke de buik perfect ondersteunt. Door weer eens op je buik te kunnen liggen ben je even het gewicht van je groeiende buik kwijt en kunnen de spieren in je lichaam echt ontspannen. Doordat ook de spieren en banden rond je baarmoeder kunnen ontspannen neemt je baarmoeder een symetrische vorm aan die je kindje alle ruimte geeft om de perfecte positie aan te nemen voor in je zwangerschap en tijdens de bevalling.

Borstuitsparingen

De massagetafel is ook uiterst geschikt voor dames die borstvoeding geven of om andere redenen geen druk op de borsten kunnen verdragen. Door de borstuitsparingen uit de massagetafel te verwijderen komt er namelijk geen druk op de borsten tijdens de massage. De uitsparingen zijn alleen in het schuim en de bekleding aangebracht, het zijn dus geen gaten in de tafel.
Een andere, minstens zo belangrijke, reden is dat op een vlakke tafel (zonder borstuitsparingen) de borsten worden samengedrukt en de romp wordt opgetild. Hierdoor liggen de rug en schouders ronder en de schouderbladen meer naar buiten. Op de hieraan verbonden spieren komt spanning waardoor het moeilijker is om deze te masseren.
De borstuitsparingen in de prenatale massagetafel zorgen er voor dat de rug vlak ligt, de schouders minder rond en de schouderbladen dichter bij elkaar. Hierdoor zijn de spieren in de bovenrug ontspannen.